Obsah článku
Národ se zpravidla dělí na milovníky zlatavého moku – piva a ty, kteří nedají dopustit na lahodný nektar z chutných a šťavnatých plodů vinné révy. Pokud patříte do druhé zmíněné skupiny, jistě pro vás budou následující řádky zajímavou inspirací. V případě, že v kuchyni rádi experimentujete a zároveň máte slabost pro exkluzivní červená vína odrůd Merlot a Cabernet Sauvignon, které jsou pěstována ve slunném jižním Bulharsku v Trácké nížině, pak věnujte pozornost tomuto článku. Již za malou chvilku vám totiž odhalíme 3 netradiční recepty, u kterých hraje ústřední roli právě víno rubínové barvy Medvědí krev.
Omáčka z červeného vína
Na náš první tip jste již určitě někdy narazili. Jedná se o lahodnou omáčku z červeného vína, která se hodí k vepřovému nebo hovězímu masu, případně ke zvěřině. Její příprava není nikterak náročná a zvládne ji i kuchař-začátečník. Nejdůležitějším krokem je však výběr kvalitního vína, kterým Medvědí krev nepochybně je. Na omáčku budete kromě tohoto vína potřebovat také vývar, česnek, cibuli (nebo šalotku), máslo a pepř.
Bábovka z červeného vína
Tento netradiční moučník si po první přípravě zamiluje celá vaše rodina. Ačkoli by nikoho zpravidla nenapadlo přidávat do sladkého moučníku červené víno, za vyzkoušení to rozhodně stojí. Kromě lahodného vína ze slunného Bulharska, si připravte také kakao, cukr, vanilku, máslo, skořici, vejce, hladkou mouku a prášek do pečiva. Vše smíchejte a po upečení přelijte čokoládovou polevou. Výsledek bude naprosto excelentní.
Guláš s červeným vínem
Ke zvěřině nebo hovězímu či vepřovému masu je červené víno doslova jako stvořené. Výjimkou nejsou ani nejrůznější druhy gulášů, kde víno sehrává ústřední roli. Vyzkoušejte klasický guláš ozvláštněný přiměřeným množstvím červeného vína z odrůd Merlot a Cabernet Sauvignon. Věřte, že netradiční chuť guláše vás velmi příjemně překvapí.